Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час карантину до Нацполіції надійшло близько 42 тисяч викликів про домашнє насильство

У період запровадження карантинних обмежень, з 12 березня по 7 квітня, до Нацполіції на телефонну лінію 102 надійшло близько 42 тисяч таких викликів, зокрема у середньому за добу – 1,5 тисячі звернень. Про це 7 квітня повідомили Гал-інфо в управлінні комунікації Національної поліції України.
фото ілюстративне

На Львівщині під час карантину не зафіксовано збільшення кількості випадків домашнього насильства. 

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію 102 або в чат-боті месенджера Телеграм @police_helpbot.

Працівники поліції, у зв’язку з тим, що значна кількість мешканців у період карантину перебуває вдома, відвідують родини, які раніше зверталися до правоохоронців через сімейні конфлікти, та проводять з ними роз’яснювальну роботу. Станом на сьогодні, 10 квітня, на Львівщині не зафіксовано збільшення кількості звернень щодо домашнього насильства.

Нагадаємо, домашнє насильство є адміністративним правопорушенням, яке підпадає під дію ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а його систематичне вчинення є кримінальним злочином, за яке передбачена відповідальність згідно ст.126-1 Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують працювати в посиленому режимі та оперативно реагують на всі звернення громадян.

Додамо, як повідомили у прес-службі Національної поліції України, з початку року поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності 34 тисячі осіб за вчинення домашнього насильства.

Крім того, слідчі направили до суду понад 470 кримінальних проваджень щодо вчинення домашнього насильства та винесли понад 11 000 термінових заборонних приписів.

До введення карантинних заходів, з 1 по 11 березня, до Національної поліції на лінію 102 надійшло близько 18 тисяч звернень громадян, які попередньо кваліфіковано як домашнє насильство. У середньому за добу це становить 1 600 – 1 650 повідомлень.

У період запровадження карантинних обмежень, з 12 березня по 7 квітня, до Нацполіції на телефонну лінію 102 надійшло близько 42 тисяч таких викликів, зокрема у середньому за добу – 1,5 тисячі звернень.

«Слід зазначити, що введення карантинних заходів не впливає на ефективність роботи органів поліції, зокрема на реагування на факти вчинення домашнього насильства. Крім того, збільшення фактів вчинення домашнього насильства у зв’язку з карантином не зафіксовано. Водночас ми готові оперативно реагувати у разі збільшення таких випадків», - зазначив начальник Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Сергій Альошкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ