Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час патрулювання Азовського моря прикордонники врятували більше 10 червонокнижних осетрів

Прикордонники продовжують здійснювати контроль за прикордонним режимом за прикордонним режимом на ділянках відповідальності Азовського та Чорного морів, зокрема із використанням малих прикордонних катерів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Учора під час патрулювання катером акваторії Азовського моря, зокрема Утлюцького лиману прикордонники від відділу "Генічеськ" Бердянського загону виявили розставлені заборонені знаряддя лову з рибиною – 11 червонокнижних осетрів.

Інший прикордонний патруль від відділу "Бердянськ" на малому катері спільно з представниками Азовського природоохоронного національного парку під час патрулювання акваторії Білосарайської затоки виявили заборонені для лову 13 сіток довжиною 650 метрів, вилучили одного осетра, понад 60 калканів та більше 400 бичків.

В обох випадках червонокнижну та іншу рибу випустили до природнього середовища, чим запобігли значних збитків державі.

А прикордонники Херсонського загону під час патрулювання узбережжя Каркінітської затоки Чорного моря неподалік н.п. Роздольне викрили двох громадян України, які за допомогою 12 ятерів наловили понад 800 креветок, 120 атерини, майже 800 бичків та 2 саргана, чим завдали збитків державі на суму майже 30 тисяч гривень.

Виявлені знаряддя лову та водні живі ресурси передано представникам територіального відділу рибоохорони, до Нацполіції направлено повідомлення  про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 249 ККУ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ