Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під час саміту у В'єтнамі ухвалено два рішення, які дуже боляче б'ють по Росії

Головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов уважає, що присутність президента РФ Володимира Путіна на саміті АТЕС схожа на ізоляцію, у якій російський президент опинився на саміті G20 2014 року після агресії щодо України. Про це пише gordonua.com.

Федеральні канали Росії замовчують про важливі рішення, ухвалені на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі, де був присутній президент РФ Володимир Путін. Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив її головний редактор Олексій Венедиктов.

"Під час саміту у В'єтнамі ухвалено два рішення, які дуже боляче б'ють по Росії, про які не говорять наші федеральні канали. Перше: В'єтнам відмовився від закупівлі російських вертольотів і купуватиме американські вертольоти. Друге: Китай буде купувати американський газ, а не російський", – сказав він.

За словами Венедиктова, історія з присутністю Путіна на саміті АТЕС "схожа на історію Путіна в Брісбені в Австралії відразу після України 2014 року, коли він опинився в ізоляції". У Брісбені тоді проходив саміт G20.

"Він тут не в ізоляції, він тут гравець. Але ми не бачимо результату", – заявив головний редактор "Эха Москвы".

Він зазначив, що схвалений Путіним і президентом США Дональдом Трампом документ щодо Сирії – більше декларативний.

"Ну доб'ємо ворога в його барлозі – мається на увазі ІДІЛ – і збережемо територіальну цілісність Сирії", – сказав Венедиктов.

Саміт АТЕС проходив у В'єтнамі 8–10 листопада.

10 листопада глави США і Росії зустрілися й коротко поспілкувалися на саміті АТЕС. Вони стояли поруч під час церемонії фотографування в національних костюмах. Коли Трамп підійшов, глави держав обмінялися рукостисканнями й кількома фразами. Після цього американський президент поплескав Путіна рукою по спині.

gordonua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ