Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час свят потрібно віншувати і бажати людям здоров’я – священик львівського храму Пресвятої Євхаристії, отець Інокентій Волошин

Сьогодні, 18 січня, та на Йордан потрібно співати колядки, віншувати, засівати добром та зичити людям здоров’я. „Слово несе інформацію, якщо ми чогось бажаємо людині, то вона може здобутися на те, як і той, хто бажає. Бо хто благословляє, того Господь благословляє”, – розповів у коментарі „Гал-info” священик львівського храму Пресвятої Євхаристії, отець Інокентій Волошин.
„У цей час піднесеності, в період святкування різдвяних свят, важливо не втратити того, що несе свято у собі. Важливо не загубити найголовнішого за красивими ялинками і прикрасами. Церква готує людину до розуміння свята через піст. Бо піст -– це не обмеження, це можливість пізнання того, що йде після посту”, – розповів отець Інокентій Волошин.
За словами отця Інокентія Волошина, людина мусить жити постійно духовним життям, щоб не загубитися у поверховому християнстві. „Свято сповіщає людину про подію, в якій людина повинна віднайти себе, гідність та людяність. Нас сьогодні хочуть переконати, що люди – це один із видів тварин, які населяють землю. Важливо вірити, що ми є ті, кого Господь творив за своєю подобою”, – розповів священик.
„Свято на землі відкриває дорогу до вічності. Ці свята особливо підкреслюють єдність родини. Вони дають змогу обміну досвідом різних поколінь. Дають змогу молоді більше зрозуміти життєві вартості. Також ці свята дають можливість берегти свої традиції, людські та народні вартості, до яких потрібно бережно ставитися і передавати нащадкам”, – наголосив отець Інокентій Волошин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ