Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час Тижня моди в Львові відбудеться показ реконструйованих середньовічних костюмів

3 жовтня о 16.00 у Палаці Потоцьких в рамках Офіційного відкриття десятого Львівського Тижня Моди відбудеться показ колекції реконструйованих історичних костюмів "Подорож у середньовіччя". Про це сьогодні, 24 вересня, повідомили організатори.

Команда реконструкторів у хронологічному порядку відтворить образи з портретів видатних осіб, а також створить копії музейних експонатів суконь ХIV-XX ст., які увійдуть до колекції - у стилях готики, ренесансу, бароко, ампіру, модерну.

Колекція створена на основі історичних джерел і включає 11 образів, у яких повністю збережений історичний крій, пошаровість та підібрані відповідні епохам натуральні тканини. Перший образ в колекції – гербова сукня ХIV ст, для пошитття якої було використано 33 м тканини за середньовічною шириною ткацького верстату 50 см, оздоблена 47 філігранними литими під замовлення ґудзиками. Показ завершиться копією весільної сукні епохи модерну 1908 р.

Доповненнями до суконь стануть відповідні періоду зачіски, спеціально створені відповідні головні убори, взуття та прикраси, частково надані майстрами, які займаються реконструкцією історичних аксесуарів.
Над проектом працювали: колектив Агенції «Подорож у Середньовіччя», Іванна Євсєєва та Юлія Власюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ