Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час відтворення середньовічної битви один з учасників отримав поранення в плече

Під час відтворення середньовічної битви лицарів за участю команд «Західна Європа» та зведеної армії русинів, скандинавів і монголів одному  із учасників поляку  алебардою розсікли плече. Про це повідомив прес-центр святкування 750-річчя Львова.

У Шевченківському гаю, де зараз триває фестиваль середньовічної культури «Львів стародавній», закінчилася битва лицарів. Команда «Західна Європа» перемогла зведену армію русинів, скандинавів і монголів. У битві взяли участь близько 50 лицарів.
Окрім відтворення середньовічної битви, на фестивалі продавали одяг, зроблений по моді 13-15 століття, який можна було купити за 150 доларів, а лицарський шолом за  500 доларів. Всі гріхи прощалися за 20 грн - саме за стільки середньовічні монахи продавали індульгенції. Окрім майстер-класів із середньовічних ремесел, усі охочі могли спробувати середньовічної їжі.
На свято прийшло 18 тисяч львів’ян, хоча очікували, що подивитися на фестиваль прийдуть не більше 5 тисяч. Кілька дітей загубилося в натовпі. Медики зафіксували 3 випадки підвищення артеріального тиску.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ