Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під час виборів порядок охоронятимуть майже 70 тис. міліціонерів, 8,6 тис. службовців ВВ та 7 тис. громадських помічників дільничних

З метою організації забезпечення громадського порядку й безпеки в ході виборчого процесу, координації дій з іншими правоохоронними органами, підтримання взаємодії з Центральною, окружними та дільничними виборчими комісіями з 30 грудня 2009 року в МВС, ГУМВС, УМВС розгорнуто роботу оперативних штабів. Особовий склад органів внутрішніх справ переведено на посилений варіант несення служби. Всі 225 окружні виборчі комісії, де зберігаються виборчі бюлетені, взято під цілодобову охорону, на здійснення якої залучено 620 працівників міліції, – повідомили у Департаменті громадської безпеки МВС України.

 

Також з 14 січня 2010 року з окружних виборчих комісій до виборчих дільниць почалося завезення виборчих бюлетенів, які перебуватимуть під цілодобовою охороною працівників міліції.

 

Працівниками ДАІ проведено технічний огляд понад 7 тис. автотранспортних засобів, які залучаються для перевезення виборчих бюлетенів, а також проведено 6,8 тис. інструктажів з їх водіями.

 

До забезпечення охорони громадського порядку у день голосування на кожній виборчій дільниці залучатимуться по два працівники міліції, а всього 68,12 тис. працівників ОВС. Крім цього, для надання практичної допомоги у забезпеченні охорони громадського порядку, залучаються 8,6 тис. військовослужбовців внутрішніх військ МВС та понад 7 тис. громадських помічників дільничних інспекторів міліції і членів громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону.

 

З метою негайного реагування на зміни в оперативній обстановці створені відповідні резерви за рахунок спецпідрозділів міліції "Беркут", "Грифон", "Сокіл", посилені слідчо-оперативні групи та групи документування,.

 

Крім того, з метою оперативної видачі паспортів громадянам, яким напередодні та у день проведення виборів виповниться 18 років, виготовлено та надіслано до територіальних підрозділів громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб близько 500 тис. бланків паспортів.

 

Організовано чергування працівників підрозділів громадянства, іміграції та реєстрації фізичних осіб для видачі паспортів, а також заміни фотографій у паспортах громадян, які досягли 25-ти та 45-річного віку.

 

Керівний склад Міністерства направлено у службові відрядження до підрозділів внутрішніх справ в усіх регіонах для вивчення фактичного стану справ та надання необхідної практичної допомоги з питань забезпечення правопорядку під час виборів.

 

По закінченню голосування та підрахунку голосів дільничними виборчими комісіями працівниками міліції буде забезпечено охорону виборчих бюлетенів під час їх транспортування до окружних виборчих комісій.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ