Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Києвом скандал через львівське сміття

У Київській області розгорівся скандал через львівське сміття – відходи звозили не лише на завод "Енергія" у Києві, але і на звалища у Києво-Святошинському районі.

Як повідомляє Головне управління Нацполіції Київщини, 2 липня жилеті села Крюківщина заблокували рух 10 львівським сміттєвозам.

Машини їхали не на лівий бере столиці, як було домовлено мерами Києва та Львова, а на сміттєвий полігон в області.

"Близько 30-ти активістів та жителів довколишніх сіл перекрили в'їзд спецмашинам з держномерами іншого регіону на районне звалище. До обіду утворилася черга з десяти сміттєвозів,  проте рух звичайного транспорту перекрито не було", - повідомили у поліції.

Протестуючі вимагали надати документи, що дозволяють саме цим сміттєвозам в’їзд на територію полігону.

Як пише "Сегодня" з посланням на місцевих жителів, львівські сміттєвози уже заїжджали на їх сміттєзвалища. Мешканців про чужі відходи ніхто не попереджав.

"Дихати нічим, ґрунти забруднені, адже звалище розташоване практично поруч із житловими будинками. А вантажівки зі сміттям їдуть без всяких документів і дозволів! Це звалище, яке займає більше 20 гектарів, вже давно пора закрити", – обурювалися місцеві жителі, які зупинили роботу полігону.  

За словами перших заступників глави Києво-Святошинської райради Олександра Однороманенка і Дмитра Гусятинського, директор КП одноосібно прийняв рішення приймати машини зі сміттям і відходами зі Львова на полігон. За це він вже отримав догану.

На ранок 4 липня заплановане позачергове засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, де будуть обговорювати "сміттєве" питання і шукати виходи зі ситуації, що склалася. Жителі також йдуть туди зі своїми вимогами.

Як відомо, сміття зі Львова вже 2 тижні звозять і утилізують на київському заводі "Енергія".

Згідно з домовленостями між містами, львівське сміття возитимуть у столицю до 1 серпня.

У КМДА запевняють, що на екологічну ситуацію спалювання львівського сміття ніяк не вплинуло. Хоча столичні жителі, що мешкають поблизу сміттєспалювального заводу, кажуть, що сморід від заводу став сильнішим.

Українська правда. Київ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ