Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля Львова валяються свинячі голови та гниють туші. Люди готові перекривати дорогу

Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
Фото надані для Гал-інфо мешканцями.
1/3
Мешканці села Підберізці, що біля Львова (Пустомитівський район), стверджують, що вони потерпають від діяльності ТзОВ «Плай». В редакцію Гал-інфо звернувся місцевий мешканець, чинний військовослужбовець, учасник АТО Юрій Стасіна, який розповів, що у них просто під будинками справжнє екологічне лихо.

Він зазначив, що ТзОВ «Плай» займається виробництвом м’яса та м’ясних продуктів. Однак не належним чином утилізують тваринні відходи, від чого потерпають мешканці с. Підберізці.

«Просто під нашими будинками незаконно утилізують тваринні відходи. Ми звертаємося і просимо про допомогу, але нас ніхто не чує. Все це триває ще з 2014 року. Річ у тому, що це підприємство має право на переробку м’яса, але, окрім того, тут і б’ють худобу», - розповів Юрій Стасіна.

Він зазначив, що через це зверталися і в поліцію, але заходів вжито не було.

«Ми почали з сусідом звертатися до поліції, натомість проти мене почалися репресії. Мені підкинули гранату та намагалися підставити. Хотіли налякати, вони думали, що я доброволець, а те, що я служу й далі, вони цього не знали. Мали намір налякати, щоб я нікуди не звертався», - сказав він.

За його словами, сьогодні з області приїздив еколог і бачив ситуацію.

«Тут просто у полі розкидані свинячі голови. Каналізацію викачують нам під будинки, а через сморід неможливо дихати. Підприємець спокійно все це робить і не зважає ні на що. Він працює безпосередньо в селі. До будинків навіть нема 500 метрів. Окрім того, кістки та шкіру також спалюють, через це просто неможливо дихати. Через їдкий дим і сморід навіть дітей не можна випустити з будинку», - розповів Юрій Стасіна.

Він заявив, що мешканці зібралися і налаштовані рішуче. Якщо цю проблему не вирішать, вони готові перекривати дорогу.

«Сьогодні нам знову вивантажили відходи. Приїздила поліція і зафіксувала все це, але ніхто нічого не прибрав. Нечистоти і далі відкачують під будинки», - розповів Юрій Стасіна.

Гал-інфо просить  адміністрацію ТзОВ "Плай" надати коментар з цього приводу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ