Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під посольством РФ у Києві активісти закликали країну-агресора саджати дерева, а не людей

Під посольством Росії у Києві активісти влаштували акцію на підтримку Ільмі Умерова, якого утримують у психлікарні в Криму, та інших політв'язнів.

Про це повідомляє "5 канал".

Зазначається, що в рамках акції активісти висадили дерево, на гілках якого розмістили прізвища всіх бранців окупаційної влади. У такий спосіб країну-агресора закликали саджати дерева, а не людей.

"Ми присвятили цю акцію Ільмі Умерову і ми робимо її в переддень всесвітнього дня підтримки Ільмі Умерова, який відбудеться завтра, 3 вересня, по всьому світу для того, щоб кожен українець згадав про нього  і зміг зробити абсолютно просту дію: сфотографуватися з його світлиною із закликом звільнити Ільмі Умерова", - сказала координатор громадської ініціативи "КримSOS" Таміла Ташева.

"Російська Федерація не хоче чути нас, наш голос, голос України, української влади, всесвітнього суспільства, товариства. Це не є ознакою того, що нам не треба сюди приходити , не треба кричати знов і знов. Ми будемо приходити сюди щомісяця з новою акцією", – пояснює колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв.

За інформацією активістів "КримSOS", лише на території анексованого півострова у тюрмах незаконно утримують щонайменше три десятки людей.

Як повідомляв 5.ua, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим, незважаючи на стан здоров'я, стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

31 серпня Британія закликала Росію звільнити Умерова і повернути окупований Крим. Напередодні з вимогою негайно звільнити Умерова виступив Держдепартамент США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ