Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під терміном «Велика вітчизняна війна» хочуть приховати співпрацю комуністів з нацистами, – Парубій

Народний депутат від НУ-НС (група "за Україну") Андрій Парубій вважає, що термін Велика Вітчизняна війна, який був запропонований радянською пропагандою, хоче приховати той період Другої світової війни, коли комуністи активно співпрацювали з нацистами. Про це він сказав, коментуючи намір міністра освіти і науки Дмитра Табачника замінити в підручниках термін Друга світова війна на Велика Вітчизняна війна.

За словами А.Парубія, для України Друга світова війна розпочалася ще в 1939 році, коли українці вперше виступили проти нацистських союзників в Закарпатській Україні.

"Для України Друга світова війна розпочалася не в 1941, а ще в 1939 році, в той час як Радянський Союз спільно з нацистської Німеччиною підписували пакт Молотова-Ріббентропа і проводили спільні паради в Бресті", - сказав він.

А.Парубій наголосив, що для України Друга світова війна – це ширше поняття ніж 1941-45 рр., а термін Велика Вітчизняна війна, який був запропонований радянською пропагандою, хоче приховати той період Другої світової війни, коли був розділ Європи між нацистами і комуністами.

"Весь цивілізований світ використовує термін Друга світова війна", - сказав народний депутат.

"Я вважаю, що Табачник себе зараз поводить як агент впливу тоталітарної ідеології. Кожен наступний указ Табачника спричинюватиме в Україні протистояння, наслідки якого важко буде передбачити", - наголосив А.Парубій, передає ІМК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ