Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Підготовка до Олімпіади-2022 року дасть поштовх Львівщині до нових звершень – Михайло Цимбалюк

Одна з основних подій цього року – обрання нового президента України Віктора Януковича. Також знаковим для області стане рішення президента розпочати на Львівщині підготовку до подачі заявки на проведення Олімпіади-2022 року. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

«Цього року відбулися серйозні події на Львівщині, які в майбутньому повинні дати поштовх до нових звершень. Львівщина має унікальний шанс, бо для того, щоб подати заявку, потрібно до 2015 року створити певну інфраструктуру. З 2011 року держбюджет уже буде виділяти кошти на підготовку», – сказав голова ОДА.

На думку керівника області, це та силіконова долина для Львівщини, про яку стільки говорили. Цього року активно почали будуватися об’єкти до Євро-2012. Було вкладено більше двох мільярдів гривень. «Сталося так, що центральні органи влади повернулися обличчям до Львівщини. За попередні роки не було таких капіталовкладень, а наступні два роки ми очікуємо ще більших», – додав Цимбалюк.

Голова ОДА вважає, що це саме ті знакові події, про які на Львівщині говоритимуть ще багато років, бо Євро-2012 закінчиться, а об’єкти залишаться, вони всі фінансуватимуться з бюджету.

«Ми переконані, що це дасть новий поштовх інвестиціями, і ті інноваційні технології, про які стільки говориться, будуть у нас. Бо для цього є всі передумови», – підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ