Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підготовка до Євро-2012 надихнула львівську письменницю до створення нового героя

Письменниця Любов Панчишин створила дитячого героя Котим’ячика та однойменну книжку - першу українську дитячу книгу на футбольну тематику. Як повідомила начальник управління інформації та промоцій департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Соломія Білонога, на написання такої книги письменницю надихнула підготовка до європейської першості з футболу у 2012 році.
«Футбол – це гра, яка об’єднує не тільки дорослих, але й дітей. Любов до спорту і спортивну культуру потрібно виховувати ще з дитячих років. Пригодницька повість-казка «Котим’ячик» - це не лише зразок якісної навчально-пізнавальної книжки, але й свідчення того, наскільки «Євро-2012» важливе для львів’ян», - вважає Соломія Білонога.
«Котим’ячик - позитивний образ хлопчика, львів’янина, який понад усе любить грати у футбол. Його заповітна мрія – організувати дитячий чемпіонат з футболу у рідному місті. Думаю, дітям буде цікаво читати про пригоди цього хлопчика та дізнатись, чи вдасться йому реалізувати свою мрію», - розповіла Любов Панчишин. На сторінках книжки діти можуть знайти чимало цікавих фактів з історії та географії.
Невдовзі вийдуть у світ 2-га та 3-тя частини «Котим’ячика», в яких велику увагу буде звернено на історію футболу та правила гри. Офіційна презентація 1-ї частини, яка видана тиражем 1 тисяча примірників, відбудеться 8 травня 2009 року на Форумі дитячої книжки. Тим часом, вже сьогодні її можна придбати у львівських книгарнях. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ