Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підконтрольне Міненерго підприємство визнало Крим частиною РФ

Прем'єр Арсеній Яценюк звернувся до міністра енергетики Володимира Демчишина з проханням пояснити, чому підконтрольне відомству підприємство підписало документ, що визнає Крим частиною Росії.

Про це йдеться в дорученні глави Кабміну, що опинилося в розпорядженні Української правди.

 

Яценюк просить Демчишина пояснити деякі положення контракту між "Укрінтеренерго" та російською енергетичною компанією "Інтер РАО", які "не відповідають інтересам України".

Згідно з документом, Україна отримуватиме з Росії електроенергію лише за умови 100%-го забезпечення за свій рахунок електроенергією окупованого Криму та Донбасу.

Також у контракті існує положення про те, що електроенергія постачається в Кримський федеральний округ РФ.

Крім того, відповідно до угоди, Україна погодилася на умову імпорту "бери або плати" (тобто платити за електроенергію, в якій не має потреби), а також дала Росії можливість в односторонньому порядку підвищувати вартість постачання. Водночас ціна поставок електроенергії в Крим буде фіксованою та на 15% нижчою від нинішньої.

Водночас у випадку перебоїв з електроенергією в Криму, українська сторона буде зобов'язана заплатити штраф у розмірі 20% вартості різниці фактичного і узгодженого обсягів поставки.

Яценюк також попросив надати матеріали, на підставі яких погоджувалися умови зазначених контрактів та копії цих документів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ