Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підняття прохідного бар’єру до 5% - це європейський підхід , - депутат Баран

Підняття законом про вибори народних депутатів прохідного бар’єру з 3% до 5% - цілком європейський підхід. У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, голова Львівської міської організації Партії регіонів Олег Баран. Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів

«Україна показала, що рухається у напрямку розвинених країн», - каже депутат. Адже, за його словами, у багатьох державах прохідний бар`єр до парламенту становить 7%, а то й більше.

«Більший прохідний бар’єр стимулюватиме політичні сили до консолідованої та продуктивної співпраці. Адже потрапити в парламент зможуть лише ті, хто працює по всій Україні, а не зосереджує свою роботу виключно у одному з регіонів», - наголосив Олег Баран.

За його словами, документ має оцінку Венеціанської комісії. Він пройшов відповідні експертизи міжнародних інстанцій.

«На сьогодні ми констатуємо, що Парламент працездатний. І він це показав. Адже закон про вибори об’єднав усі політичні сили і став прикладом того, що влада вміє враховувати думку опозиції», - наголосив обласний обранець.

Єдине, що викликає занепокоєння, підкреслив Олег Баран, це можливість одночасного висунення кандидатів за партійними списками і мажоритарними округами. «Ця норма відкриває двері для своєрідних маніпуляцій. Адже у нас завжди знайдуться ті, хто не встигнувши на один потяг, побіжить на інший», - підсумував депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ