Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підняття Росією експортного мита на нафту на український ринок суттєво не вплине – Олександр Жолудь

Підняття Росією експортного мита на нафту на український ринок нафтопродуктів суттєво не вплине — вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Про це він повідомив у коментарі „Гал-info”.
„Треба враховувати те, що Росія приводить свої ціни у відповідність до цін на Світовому ринку із запізненням на два місяці. Якщо ж поглянути на те, що відбувається зараз на Світовому ринку, то ціни на нафту стабілізувалися і помаленьку ідуть на спад. Загалом це не повинно позначитися на українському ринку”, — розповів Олександр Жолудь.

На ситуацію також впливатимуть українські НПЗ. Зокрема те, чи працюватимуть вони чи простоюватимуть. „Робота НПЗ суттєво впливає на економіку. Для прикладу, у розрізі розвитку регіонів добре видно, що в Херсонській та Одеській областях суттєво впав ВВП, бо нафтопереробні заводи простоювали”, — додає Олександр Жолудь.
За інформацією російських видань, з 1 жовтня експортне мито на нафту в Росії може становити 238-239 дол. за тонну. За максимальної ціни на нафту за три торговельних дні, що лишилися до 1 вересня, в 65 дол. за барель мито буде встановлено на рівні 238 дол. за тонну, а при ціні 68 за барель – 239 дол. З 1 серпня експортне мито встановлене на рівні 216,4 дол. за тонну.
Мито встановлюється раз на два місяці, виходячи з моніторингу цін на російську нафту марки Urals на світових ринках.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ