Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Підозрювані у справі Шеремета говорили про покровителя, який їх має витягнути, — Аваков

Підозрювані у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета говорили про покровителя, який їх має витягнути й захистити.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми «Свобода слова», відповідаючи на запитання, чи можуть бути причетні до злочину представники українських або іноземних спецслужб, передає Громадське.

«Так, у розмові наших підозрюваних є кілька сторінок розмов, де вони апелюють до свого покровителя, який має їх витягнути і захистити. Так, ми уважно це дивимося. Злочин підготували суперпродумано і суперточно», — сказав Аваков.

Нагадаємо, що 12 грудня глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета.

Згодом поліція дала брифінг, правоохоронці назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко та подружжя ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків, відомих за прізвиськами «Пума» і «Буча».

Офіційно про підозри повідомили тільки першим трьом. 13 грудня суд обрав їм запобіжні заходи: Дугарь відправили під цілодобовий арешт, а Кузьменко й Антоненка — під варту. Грищенкам не оголосили офіційних підозр у справі Шеремета, оскільки наразі вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.

Слідство вважає, що організатором убивства Шеремета був Антоненко. Начебто захопившись радикальними націоналістичними настроями, він вирішив створити організоване збройне угруповання, щоб вчинити вбивство Павла Шеремета. Антоненко долучив до групи Юлію Кузьменко та Яну Дугарь. Остання, за версією слідства, «проводила розвідку» біля будинку Шеремета та фотографувала на мобільний телефон камери спостереження довкола майбутнього місця злочину. Кузьменко ж, за версію слідства, безпосередньо закладала вибухівку під автівку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ