Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підозрюваний в отруєнні Скрипаля агент ГРУ Чепіга-«Боширов» вивозив з України Януковича

Полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга («Руслан Боширов»), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича. Про це Громадському повідомив колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля.

«Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича — Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його в Крим і до Росії», — розповів журналіст. 

За інформацією Канєва, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання «Героя Росії». 

Розслідувач розповів, що також звання «Героя Росії» за евакуацію Януковича із України отримав Олексій Дюмін — колишній охоронець Путіна.

«Потім ця особа була у міністерстві оборони, а нині — губернатор Тульської області. Про Дюміна всі кажуть, що він наступник Путіна. Так само мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагроду також люди, які у подальшому склали кістяк ЧВК «Вагнера», — заявив Канєв. 

Журналіст пообіцяв, що днями опублікує детальне розслідування із фактами участі Чепіги-Боширова в спецоперації по евакуації Януковича з України.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ