Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємництво Львівщини - серед аутсайдерів інноваційної діяльності

У I півріччі 2006 р. різними видами інноваційної діяльності у промисловості займалося 926 підприємств, або 9,4% загальної кількості обстежених промислових підприємств України (у I півріччі 2005 р. – 952 підприємства і 9,8%). З них майже кожне третє підприємство впроваджувало інноваційні види продукції, 15,6% – нові технологічні процеси. Для здійснення інновацій 84 підприємства придбали 271 нову технологію. Про це повідомляє Держкомстат.
Найбільша частка інноваційно активних підприємств була у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (27,1% підприємств галузі), у машинобудуванні (18,1%), у хімічній та нафтохімічній промисловості (17%), у металургії та обробленні металу (10,9%), найменша – у добувній промисловості (3,2%) і у виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води (1,9%). Серед підприємств з виробництва деревини та виробів з деревини, целюлозно-паперової, поліграфічної промисловості, видавничої справи, легкої, харчової промисловості, з виробництва гумових та пластмасових виробів нововведеннями займалися від 4,1 до 8,8% підприємств  галузі. Інноваційна активність підприємств варіювала, як за видами економічної діяльності, так і за територіальним розташуванням та формами власності.
Так, у регіональному аспекті інновації здійснювали 2,4–29,6% підприємств регіону. Найбільша частка таких підприємств була у м. Києві (29,6%), Харківській (18,1%), Івано-Франківській (11,3%), Херсонській (11,1%), Житомирській (10,4%), Одеській (10,1%) областях. Разом з тим, у Рівненській, Сумській, Львівській, Волинській, Хмельницькій областях питома вага інноваційно активних підприємств становила лише від 2,4 до 5,7%.
Серед підприємств з державною формою власності інноваційною діяльністю займалися 11,5% підприємств, з приватною – 9,9%, з комунальною формою власності – 1,4% підприємств.
У січні-червні 2006 р. на виконання інноваційних робіт підприємства витратили 2,2 млрд грн, із яких підприємства з приватною формою власності – 1,9 млрд грн., з державною – 0,4 млрд грн., з комунальною – 1,9 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ