Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємства ТЕК на Львівщині на 51-57% готові до опалювального сезону

Підприємства ТЕК на 51-57% готові до опалювального сезону, про це повідомив начальник управління вугільної промисловості та паливо-енергетичного комплексу головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Земомислав Новікевич.

За його словами, загалом ситуація позитивна, однак у Східниці та Дублянах ситуація складна. В Дублянах не було виділено коштів на газифікацію, селище користується із газопроводу Львова. „Ми лише почали прокладати газопровід в Дублянах, однак через недостатнє фінансування надії на те, що його вдасться завершити, мало. А тому ситуація в селищі залежатиме від лімітів, які отримає Львів і від того, як їх будуть споживати львів’яни”, - зазначив він.
Новікевич також зазначив, що рівень розрахунку населення за електроенергію і газ становить 100%, однак великі борги мають держпідприємства. Зокрема, підприємства Міноборони заборгували 2 млн грн. КЕЧівські будинки не відстають, тому Новікевич запропонував міськраді повторно вивчити це питання і щотижнево робити моніторинг проплат.
Загалом з 59 підприємств теплоенергопостачання повністю готові до опалювального сезону лише 19. А ще 25 лише частково, серед них і теплопостачальні підприємства Львова. А ще 17 підприємств взагалі не проводили підготовки до опалювального сезону, зокрема це підприємства Роздолу, Яворова, Бродів, Сокаля, Моршина, Сколе і Трускавця.  


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ