Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємства торгівлі знизили ціни на продукти харчування

На виконання рекомендацій Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України низка підприємств гуртової та роздрібної торгівлі знизили ціни. Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного відділення Антимонопольного комітету України.
 Як повідомляє прес-служба, на цей час низка підприємств гуртової та роздрібної торгівлі знизили ціни на асортимент хлібобулочних виробів – на 1,4-8,4%, кисломолочної продукції – на 1,6-22,1%, м'ясних, ковбасних виробів – на 0,9-24,5%, борошна – на 2,2-3,1% за рахунок зменшення торгової надбавки, в частині зменшення транспортних витрат у зв'язку зі зниженням цін на паливно-мастильні матеріали.   
«Своєчасне порозуміння дозволило вказаним підприємствам уникнути настання негативних наслідків. Суб’єкти господарювання повинні зрозуміти, що ринок - це не тільки миттєва реакція на підвищення вартості енергоносіїв, а й такі самі дії у випадку зниження їх вартості», - зазначив голова відділення Ігор Коломієць.
Нагадаємо, Львівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України надано рекомендації  суб'єктам господарювання щодо зниження цін на молочну продукцію, хліб та хлібобулочні вироби, борошно, цукор, птицю та яйця, олію, м'ясо та м'ясопродукти адекватно зниженню відповідних витрат паливно-мастильні матеріали та послуг, пов'язаних з їх використанням. Відповідні рекомендації надані підприємствам гуртової торгівлі, хлібопекарським підприємствам, борошномельним підприємствам, підприємствам ринку м'яса курячого та яйця курячого, підприємствам молочної галузі та м’ясопереробним підприємствам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ