Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємствам області не відшкодували ПДВ на суму 80 млн грн.

Підприємствам області не відшкодовано ПДВ на загальну суму 80 млн грн, проте лише по незначній частині минув законодавчо встановлений термін. Про це «Гал-info» повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області. Відповідно до розрахунків ДПА України, до кінця року всі суми податку, що заявлялись платниками до вересня мають бути перевірені, і як наслідок -  відшкодовані.

  Водночас за десять місяців 2006 за результатами документальних перевірок щодо правомірності відшкодування з бюджету сум податку на додану вартість зменшено заявлені суми до відшкодування на 71 млн грн та порушено 31 кримінальну справу на суму 33,8 млн грн за фактом незаконного відшкодування податку.
Загалом з початку року в області відшкодовано майже 200 млн грн. У жовтні поточного року на розрахункові рахунки платників податків повернено понад 30 млн грн при середньомісячній сумі відшкодувань за попередні місяці близько 20 млн грн. Відшкодування минулого місяця отримали 188 підприємств.
ДПА України наголошує на необхідності формування переліку підприємств, які декларують ПДВ до відшкодування, і при цьому сплачують до бюджету інші належні державі  податки в обсягах, адекватних об’єму проведених операцій; працюють прозоро, без застосування схем мінімізації  чи ухилення від оподаткування; не проводять операцій через офшорні зони тощо. Таким підприємствам суми заявленого ПДВ будуть відшкодовуватись практично в автоматичному режимі. Допомогти цьому має зокрема введення системи ПДВ-реєстрів, отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ