Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємствам, які мають житлову нерухомість, до 1 лютого мають подати до податкової декларацію

СДПІ по роботі з ВПП у м. Львові ДПС нагадує, що 31 січня 2013 року - останній день подання юридичними особами – власниками об'єктів житлової нерухомості, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2013 рік.

Юридичні особи розраховують податок самостійно станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають декларацію про суми нарахованого податку в органи ДПС за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості. У такій декларації річна сума розбивається рівними частками поквартально, виходячи з житлової площі об’єкта оподаткування. У разі наявності у платника податку кількох об’єктів оподаткування база оподаткування обчислюється окремо за кожним з таких об’єктів.

 Форму Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,затверджену наказом Міністерства фінансів України від 25.12.2012 №1408, оприлюднено на офіційному порталі ДПС України.

Порядок справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, регулюється нормами статті 265 Податкового кодексу України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ