Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємство „Полісинтез” подало до суду на Львівську обласну раду

ДП „Полісинтез” АТ „Органіка” подало свій позов на Львівську обласної раду про захист своїх прав, який зараз розглядається у Господарському суді Львівської області. Про це сьогодні під час сесії Львівської облради повідомив голова облради Мирослав Сеник.

За його словами, „Полісинтез” вимагає визнати незаконним рішення сесії Львівської обласної ради щодо заборони функціонування підприємства. Як повідомив Сеник, орган місцевого самоврядування не має права розглядати питання про закриття приватного підприємства.

Водночас з цього приводу є висновки прокуратури Львівської області у відповідь на звернення голови Львівської обласної ради. У відповіді йдеться про знайдені відповідними органами контролю ряд порушення на підприємстві. Накладені штрафи та вжиті заходи для усунення порушень та приведення діяльності „Полісинтезу” до відповідних норм. Однак зазначено, що ще не проведено державну екологічну експертизу щодо впливу діяльності підприємства на навколишнє природне середовище. Водночас жоден з контролюючих органів не прийняв рішення про закриття підприємства.

З цього огляду „Полісинтез” подав свої позови на Бібркську міську раду і Перемишлянську районну раду, які прийняли рішення про закриття підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ