Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підприємці, котрі брали активну участь в організації святкування 750-річчя Львова, просять правоохоронців припинити тиск проти них

Підприємці Зенон Ших та Мирослав Федюшко, які брали активну участь в організації святкування 750-річчя Львова, звернулися до міського голови Львова, прокуратури, УМВСУ у Львівській області та представників громадськості з приводу тиску правоохоронних органів на них. Про це вони заявили сьогодні, 27 листопада 2006 року, під час прес-конференції.
«Ми, суб’єкти підприємницької діяльності, фізичні особи Ших З.Т. та  Федюшко М.І., були залучені до організації святкування 750-річчя Львова. Свою роботу виконали якісно, у повному обсязі, вклавши багато сил та енергії у виконання покладених на нас обов'язків. Про реалізацію проектів, доручених нам, є багато позитивних відгуків преси, громадськості та органів влади. Вся наша діяльність здійснювалася у рамках чинного законодавства України, — йдеться у зверненні. — Ми просимо припинити безпідставний тиск з боку правоохоронних органів».
Починаючи з 6 листопада 2006 року працівники УДСБЕЗ УМВСУ у Львівській області, намагаються зустрітися з Шихом З.Т. та Федюшком М.І. для отримання матералів щодо співпраці цих підприємців із ГО «Дирекція з організації святкування 750-річчя Львова».
Підприємцям були вручені направлення на перевірку з питань: законність реєстрації, як суб'єкта підприємницької діяльності; законність здійснення фінансово-господарської діяльності; отримання та використання коштів від ГО «Дирекція з організації святкування 750-річчя м. Львова»
Підставою для здійснення такої перевірки було вказано доручення Кабінету Міністрів України. У проханні ознайомитися з текстом зазначеного доручення КМУ працівники УДСБСЗ відмовили.
«Вважаємо, що в дорученні КМУ на перевірку прізвищ зазначених підприємців не значиться, як і ГО «Дирекція з організації святкувань 750-річчя м. Львова», відповідно для здійснення такої перевірки працівники УДСБЕЗ УМВСУ не мають підстав.                                                                                               Відповідно до Указу Президента України було встановлено перелік контролюючих органів, які мають право проводити планові та позапланові виїзні перевірки фінансово-господарської діяльності суб'єктів підприємницької діяльності. Перелік є вичерпний. У цьому переліку УДСБЕЗ не значиться. Отже, враховуючи наведене вище, вважаємо, що направлення на перевірку вручені підприємцям Шиху та Федюшко сфабриковані. З боку зазначених у направленні на перевірку працівників УДСБЕЗ щодо підприємців Шиха та Федюшка здійснювався постійний психологічний тиск у вигляді телефонних дзвінків з погрозами затримання, позовів до суду, звернень до прокуратури тощо. 17 листопада 2006 року було здійснено затримання громадянина Федюшка М. Л., у м. Трускавці працівниками міліції. У грубій формі, схопивши його за руки — заштовхали у приватний автомобіль і відвезли у міський відділ міліції. У міськвідділі правоохоронці влаштували підприємцю Федюшко допит із психологічним тиском без пред'явлень будь-яких звинувачень і повідомлення причини затримання», — йдеться у зверненні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ