Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підприємці «Краківського ринку» у Львові опікуються безпритульними

Підприємці ТзОВ «Краківський ринок» відгукнулися на прохання Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян Львова про надання матеріальної допомоги у вигляді продуктів харчування для безпритульних осіб.

Як повідомив директор Центру о. Олег Федоренко, перша значна партія харчів від підприємницького колективу «Краківського ринку» уже надійшла. «Від імені цих малозабезпечених, безпритульних людей, котрі виживають, завдяки таким пожертвам, хотів би висловити слова глибокої вдячності керівництву і особливо підприємцям «Краківського ринку», котрі одразу відреагували на наше прохання. Переконаний, що Господь Бог, щиро віддячить їм за жертовність та добре серце, - наголосив директор благодійної установи.

«Нелегкий нині час і для підприємця, і фінансова криза, і, особливо, епідемія суттєво вдарили по кишені людей торгівлі, – каже координатор співпраці між ТзОВ «Краківський ринок» та Центром обліку та нічного перебування бездомних громадян Львова Ольга Модрицька. – Однак ми добре розуміємо, що є особи, котрі без сторонньої допомоги просто не дадуть собі раду. Тому «Краківський ринок» зголосився підтримувати бездомних та безпритульних громадян».

Ольга Модрицька також зазначила, що така допомога з боку підприємців ринку не буде одноразовою. «Наскільки зможемо, настільки будемо підтримувати Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян Львова. І закликаємо усіх людей доброї волі наслідувати нашому прикладу, - наголосила вона.

Довідка.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян створений в 2006 році. Його метою є виявлення та ведення обліку бездомних громадян і забезпечення реалізації їхніх прав на реєстрацію свого переваженого місцезнаходження та на отримання соціальних послуг.

Протягом 2008 року Центром проводилися вуличні роздачі їжі п’ять разів на тиждень для соціально незахищених верств населення. Щодня отримували їжу 50 осіб.

З 6 січня 2009 року відкрито відділення нічного перебування, у якому щоденно ночують: у літній період – 30 осіб, в зимовий – 60 осіб. В Центрі обліковано 623 бездомних громадян, з них 202 особи користуються послугами відділення нічного перебування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ