Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці Львівщини розкажуть про те, як політики виконують свої економічні програми і меморандуми

У листопаді підприємці Львівщини публічно спитають з політиків про виконання зобов’язань, взятих ними напередодні виборів-2006. Про це «Гал-info» повідомив заступник голови КПЛ Юрій Сендецький.
Нагадаємо, що в кінці лютого 2006 року, напередодні парламентських та місцевих виборів підприємці Львівщини організували „круглий стіл”, на який запросили усі партії та блоки, що мали шанс потрапити до міськради, але участь взяли лише представники міських організацій "Пори", НРУ, НСНУ, УНП. За підсумками була підписана резолюція, яка зобов'язувала політиків виконати свої передвиборні обіцянки. Резолюція складалася з витягу суто економічних програм партій чи політиків, і у випадку, якщо після  перемоги політична сила не ініціює або не бере участі у голосуванні за постанову чи рішення, яке відповідатиме пунктам їхньої економічної програми та підписаної резолюції, то у підприємців та ЗМІ з'являться всі підстави звинуватити політиків у бездіяльності. Хоч резолюція не має юридичного характеру, але вона є мірилом суспільно-політичної відповідальності.
«Вже підписано на різних рівнях меморандуми на кшталт «національної єдності», депутати міськради від різних політичних партій вже працюють, але чи вони виконують свої задекларовані економічні програми – це питання. Крім економічних програм, резолюція також передбачала участь підприємців у розробці та контролі за виконанням рішень міськради, забезпечення участі підприємницьких кіл у використанні та освоєнні бюджетних коштів, та можливості стежити за використанням комунальної власності. Ще в резолюції був пункт про створення автоматизованого кадастру землі, розробку й запровадження генерального плану та стратегічної програми розвитку міста, розширення його меж, вирішення проблеми з дорожнім рухом, зокрема будівництво багатоповерхових стоянок для автотранспорту та організації інвестиційних конкурсів на розбудову готелів, концертних та виставкових залів тощо. Що з цього зроблено, а що ні - незабаром ми публічно оголосимо, бо це був публічний меморандум, відповідно і відповідь політиків має бути публічною», - сказав Сендецький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ