Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Підприємці Львова «вибили» у влади 60-процентну пільгу щодо плати за землю

«Нарешті ситуація з підприємцями вийшла на компроміс. Ще кілька таких сесій і я посивію», - заявив сьогодні, 31 березня, міський голова Львова Андрій Садовий. Так він відреагував на конфлікт із підприємцями, спричинений набуттям чинності з 1 січня цього року нової грошової оцінки землі у Львові: підприємці "вибили" у влади 60-процентну пільгу.

У процесі розгляду цього питання – (підприємці вимагали скасувати ухвалу «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель м. Львова») – було оголошено перерву у роботі сесії: депутати спільно із підприємцями пішли радитися.

Опісля депутати проголосували за те, щоб орендну плату за землю та земельний податок підприємці таки здійснювали з часу введення в дію згаданої ухвали (тобто з 1 січня) та до часу внесення відповідних коректив. Водночас депутати надали «земельну» пільгу, яка становитиме 60% від суми нарахувань. За таке рішення проголосували 72 депутати.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, до Львівської міської ради прийшло кілька сот місцевих підприємців. Вони вимагали від депутатів, які зібралися на чергову сесію, припинити "львівський землетрус" - скасувати нову нормативно-грошову оцінку землі у місті. Її запровадження призвело до того, що орендна плата зросла від 4 до 10 разів залежно від району в місті.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ