Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Підприємці перенесли акції протесту на четвер

Акції протесту на Майдані перенесені на четвер. Про це повідомив керівник інформаційного центру координаційної ради Володимир Дорош.

За його словами, координаційна рада вирішила взяти паузу до четверга.

При цьому він відповів, що остаточне рішення про час і дату поновлення акцій протесту рада прийме сьогодні ввечері.

Зараз на Майдані нікого немає, кілька десятків осіб перебувають на території наметового містечка.

Вчора у мітингу підприємців проти прийняття Податкового кодексу взяло участь кілька тисяч осіб.

Нагадаємо, 29 листопада ц.р. відбулася зустріч представників підприємців, що прибули з регіонів, з міністром фінансів України Федором Ярошенко, на якій протестуючі підтвердили вимоги про накладення вето на Податковий кодекс. "О 15:00 відбулася зустріч міністра фінансів Ф.Ярошенко з представниками підприємців, які прибули з регіонів. Була спроба схилити людей до пропозиції обмежитися виключенням певних пунктів та положень з Податкового кодексу, після чого підприємці ще раз повторили вимогу вето і залишили клуб Кабміну", - наголосив В.Дорош.

Крім того, підприємці вирішили зібратися 2 грудня, коли Президент України Віктор Янукович пообіцяв визначитися щодо накладення вето на Податковий кодекс.

Нагадаємо, 28 листопада ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи шляхи вирішення проблеми, яка склалася з прийняттям Податкового кодексу, заявив, що є два шляхи вирішення проблеми з прийняттям ПК. Перший шлях полягає в тому, що Президент ветує ПК, а потім новий варіант з внесеними змінами буде приймати парламент знову. І також існує другий шлях, при якому Президент не ветує, але підписує ПК за єдиної умови, що всі ті зміни, які необхідно буде внести за результатами переговорів з підприємцями, набудуть чинності після їх затвердження Верховною Радою України (ВР). За словами М.Азарова, другий шлях вимагає менших затрат часу, а значить кращий ніж перший.

Також М.Азаров, коментуючи вимоги підприємців про зменшення впливу на бізнес контролюючих органів заявив, що ПК має передбачати контроль над усім, що стосується здоров'я та безпеки громадян, все інше можна дерегулювати.

Також 28 листопада ц.р. Представники підприємців підписали протокол з урядом щодо вето Податкового кодексу (ПК). "Перший пункт протоколу - наполягати на вимозі накладення вето Президентом України на існуючий варіант Податкового кодексу України, як неприйнятний, та такий, що спрямований на руйнацію малого та середнього бізнесу України. Друге - висловити готовність після накладення вето надати конструктивні пропозиції при розробці нового варіанту Податкового кодексу України, який би служив розвитку малого та середнього бізнесу суспільства і держави. Протокол підписали міністр фінансів України Федір Ярошенко та представники мітингуючих", - наголосив учасник переговорів Юрій Єременко.

Крім того, за його словами, спочатку Мінфін пропонував виключити з ПК 14-й розділ, проте представники бізнесу не погодилися на такий варіант.

Раніше представник Центрального штабу спасіння українського підприємництва Святослав Швецов заявив, що підприємці погодили протокол з вимогами до Кабміну щодо Податкового кодексу (ПК). "У нас єдина вимога, яка погоджена всіма представниками підприємницьких організацій - це вето на прийнятий ВР Податковий кодекс. Якихось вимог щодо зміни прийнятого закону в нас немає", - заявив С.Швецов.

Нагадаємо, 27 листопада в Міністерстві фінансів відбулася зустріч спільної робочої групи з представників уряду та підприємців під головуванням міністра фінансів Федора Ярошенка. В ході першого етапу зустрічі, міністр фінансів та підприємці обговорювали концептуальні підходи, на яких побудований ПК, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ