Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці сподіваються, що на третьому форумі „Бізнес і влада - партнери” від розмов вдасться перейти до підписання документів

Голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин сподівається, що  під час третього форуму „Бізнес і влада - партнери” від декларації намірів вдасться перейти до підписання документів про співпрацю. Про це він повідомив „Гал-info”.
Ярослав Рущишин також розповів, що тема цього форуму — взаємини з силовими структурами, зокрема: міліцією, податковою, прокуратурою.

Що ж стосується того, що дата форуму може бути змінена, то Ярослав Рущишин розповів, що йому про це нічого не відомо, однак він запевнив, що підприємці згідні почекати довше, аби тільки влада мала змогу добре підготуватися до форуму.
Комітету підприємців Львівщини до резолюції ІІІ форму „Бізнес і влада - партнери” висуває такі пропозиції:
Вважати захист прав та законних інтересів підприємців, лібералізацію та дерегулювання підприємництва, одним із пріоритетних завдань влади.
Львівська обласне державна адміністрація зобов‘язується:
1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозиціями про недоцільність збереження пені за несвоєчасне повернення валютної виручки з-за кордону не з вини суб‘єкта господарювання, передбаченої ст. 4 Закону України “Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті”  від 23.09.1994р.
2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією лібералізації зовнішньоекономічної діяльності, зокрема:
визнати Європейський Союз країною походження товару;
скасувати п. 2 Наказу Державної Митної служби № 609 від 13.09.2003р. “Про затвердження Порядку застосування митних режимів переробки та митні території України та переробки за межами митної території України”;
зменшити митні тарифи на митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митних органів та продовжити режим роботи митниці;
зняти обмеження на зворотній вивіз недоброякісних товарів без зміни кодів;
передбачити утилізацію відходів, що не підлягають подальшій переробці, на території України без отримання дозволів та за спрощенною процедурою;
внести зміни у п.9 наказу ДПА від 25.02.2002р. № 83 “Про затвердження Порядку видачі, обліку, відстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов‘язання, що видається суб‘єктом підприємницької діяльності при здійсненні операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах”, в частині встановлення одноденого строку для обліку та реєстрації векселя
3. Звернутися до Національного Банку України з пропозицією врегулювати порядок здійснення готівкових розрахунків за участю резидентів України за кордоном.
4. Звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією про приведення Положення про Державну службу боротьби з економічною злочинністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 1993 р. № 510 “Про утворення Державної служби боротьби  з економічною злочинністю” у відповідність до Закону України “Про міліцію”, зокрема в частні підстав та порядку проведення перевірок суб‘єктів господарювання.
5. Звернутися до Міністра внутрішніх справ України з поданням затвердити форму направлення на проведення перевірки відповідно до п. 24 ст. 11 Закону України “Про міліцію”.
6. Звернутися до Кабінету Міністрів України, ДПА України, МВС України, Генеральної прокуратури України з вимогою розробити заходи, спрямовані на посилення персональної відповідальності працівників контролюючих та правоохоронних органів за неправомірне втручання у підприємницьку діяльність, прийняття необгрунтованих рішень, що завдали шкоду підприємцеві.
7. Звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування податкової накладної та  істотне спрощення порядку відшкодування ПДВ.
8. Звернутися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з клопотанням про створення представництва Уповноваженого у Львівській області.
9. Підтримати ініціативу Комітету Підприємців Львівщини щодо створення Центру підтримки підприємництва та сприяти у забезпечені Центру відповідним приміщенням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ