Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці універмагу «Львів» розпочали страйк

Близько двохсот підприємців і найманих працівників трьох залів - 21 бутіка з тканинами – універмагу „Львів” залишаються без роботи. Сьогодні, 10 березня, вони вийшли з попереджувальною акцією протесту з транспорантами «Ні знищенням над малими підприємцями універмагу»; «Політичні сили Львова! Допоможіть відстояти робочі місця підприємців універмагу «Львів»; «ТзОВ «Форент» Дніпропетровськ, припиніть знищення підприємців універмагу «Львів» — завтра вони можуть перекрити вхід та не допустити нікого до роботи.
 Як заявляють підприємці, орендар приміщення універмагу «Львів» хоче розірвати з ними договір оренди під виглядом ремонтних робіт, незважаючи на те, що в підприємців договір заключений до кінця 2006 року. Про це «Гал-info» повідомила підприємець Звенислава Бубела.
 «Нам стало відомо про наміри директора ТзОВ «Форент» (Дніпропетровськ) Ігоря Хмільова, під приводом ремонту достроково виселити підприємців універмагу «Львів». Ми відіслали листа до засновників ТзОВ «Форент», в якому розповіли усю ситуацію і сподівалися на допомогу. Однак вони з нами вчора не зустрілися, зіславшись на зайнятість. Наш директор Мирослав Стельмах виступає за наші інтереси, однак просить нас, щоб ми не страйкували, обіцяючи, що у вівторок з ними зустрінуться», — додала Звенислава Бубела. У листі, який підписали 120 підприємців та працівників універмагу «Львів», розписано усю історію, яку вони обіцяють розголосити як у пресі, так і звернутися до політичних партій та громадських організацій, а також до органів державної влади: Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Президента з вимогами негайного припинення дій ТзОВ «Форент» в особі Ігоря Хмельова, що спрямовані на дискримінацію та виселення львівських підприємців з універмагу.
 Подаємо частковий текст листа:
„Ми тривалий час орендуємо торгову площу в універмазі, дехто з нас уже понад 10 років забезпечує жителів мікрорайону необхідними їм товарами, сумлінно дотримуємося умов договору, виконуємо вказівки та вимоги представників орендаря (ТзОВ "Форент") стосовно асортименту товару.
При укладенні договорів суборенди на 2006 рік багатьом підприємцям було висунуто додаткову умову — встановлення за власні кошти нового торговельного обладнання з сучасним дизайном та належним естетичним оформленням. Усіма нами ці вимоги виконані, у зв'язку з цим понесено значні фінансові витрати, нерідко отримано кредити в банківських установах на закупівлю обладнання. Такі вимоги орендаря (ТзОВ «Форент») виконувалися (хоча й коштувало нове торговельне обладнання нерідко по 10-15 тис. грн) в сподіванні на роботу на вказаному місці не менше одного року.
Після укладення договору на 2006 р. багатьма підприємцями придбано товар з розрахунком до кінця 2006 року, укладено відповідні угоди з постачальниками, нерідко здійснені попередні оплати за товар з використанням банківських кредитів.
Ми сплачуємо орендну плату в розмірі, не меншому за великих орендарів (від авт.: в середньому 140 грн з підприємця ). Останнім часом директором Ігорем Хмельовим  практикується передача в суборенду окремих залів ( № 11) одним суборендарям, які передають частину площі залів в субсуборенду іншим суборендарям без будь-якого дотримання товарної номенклатури залів; при цьому сума суборендної плати значно (на 60%) перевищує орендну плату, по якій Ігорь Хмельов здає першому субрендарю зал. Ми не розуміємо, наскільки така політика відповідає інтересам засновників та власників ТзОВ «Форент» і чому ми — суборендарі не можемо напряму укладати договори по цій високій орендній платі із орендарем (ТзОВ «Форент»).
Ми погодились укласти договір суборенди на 2006 рік на невигідних для нас умовах, більшість яких суперечить чинному законодавству.
Ігорь Хмельов пообіцяв нам перспективу : «Место мы вам найдем. Вы будете у нас на рампе семечками торговать. В Универмаге не будет львовских предпринимателей».
Ігор Хмельов послідовно втілює свої задуми. Далі виселяє цілі зали підприємців, хоча не заповнені товаром ІІ-й та ІІІ-й зали. На місце виселених приходять іногородні бізнес структури, які беруть в оренду цілі зали та значну частину площі залів передають в суборенду за набагато більшою ціною, як було описано вище. На наше запитання, яким чином їм вдається отримувати в оренду весь зал, представники цих орендарів стверджують, що домовлялись особисто з Хмельовим.
На державному рівні проголошено підтримку малого бізнесу. Всупереч цьому директор ТзОВ «Форент» Ігорь Хмельов послідовно знищує малий бізнес в Універмазі.
Ми не згідні з такими діями ТзОВ «Форент», спрямовану на виселення львівських підприємців з Універмагу та позбавлення робочих місць багатьох львів'ян, розміщення тут виключно іногородніх бізнес-структур та звуження асортименту товарів, який має бути представлений в універмазі і був тут до початку активної діяльності Хмельова .
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ