Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підприємці закликали українців оголосити одноденний страйк

Підприємці закликали українців оголосити одноденний страйк. Про це заявив на брифінгу в Києві координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк, повідомляє прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.


За його словами, загальнонаціональну акцію протесту підприємців, призначену на 29 листопада, необхідно підтримати всьому свідомому працюючому населенню України, в тому числі і працівникам бюджетної сфери. Громадяни повинні оголосити одноденний страйк і позначити цим кроком свою позицію.

"Або парламент і Президент негайно погоджуються на перевибори.., або ми піднімаємо країну і акціями прямої дії повертаємо собі свої законні права", - підкреслив О.Данилюк, коментуючи заяву голови ЦВК Володимира Шаповала про безперспективність з юридичної точки зору ініціативи підприємців про проведення референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, оскільки це, за його словами, не передбачено Конституцією.

О.Данилюк також повідомив, що до України прибуває офіційна делегація Венеціанської комісії на чолі з секретарем комісії паном Томасом Маркетом. Метою візиту є вивчення ситуації щодо реального рівня легітимності української влади після скасування політреформи 2004 р. На думку О.Данилюка, одноденний загальнонаціональний страйк стане найпоказовішим проявом реального ставлення народу до влади і дасть необхідний матеріал для висновків Венеціанської комісії.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ