Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємців ринку «Новий» хочуть позбавити місця роботи

Сьогодні, 10 травня, приватні підприємці ринку «Новий», що розташований на перехресті вулиць Любінської і Петлюри, заблокували рух автотранспорту через незаконне, на їхню думку, позбавлення місця роботи. Проблема, що сьогодні так гостро постала на території ринку, виникла вже близько року тому, однак, ніхто цим всерйоз не переймався. Підприємці вимагали присутності міського голови Андрія Садового. Проблема полягає в тому, що директор ринку Богдан Ступак, нещодавно повідомив, що ринок закривається на ремонт, а тому до кінця поточного місяця всі торговці мають повністю звільнити територію. Про це “Гал-info” повідомила приватний підприємець Марія Кінаш.
 Напередодні, без відома самих підприємців, директор ринку самовільно розірвав попередньо укладені угоди, ще до закінчення терміну дії. На такі некеровані дії дирекції вже неодноразово скаржились працівники ринку, однак це нічого не дало. Так, за розпорядженням директора, на території ринку було розбито і знесено десятки прилавків і лотків, за якими продавали свою продукцію торговці. Всередині приміщення ринку, павільйони почали розбирати, вікна позамуровували, а це спричинило сирість і гниття підлоги, стін та стелі. Коли підприємці почали скаржитись на антисанітарні умови праці, Богдан Ступак погрозився наслати на них податкову і санепідемстанцію, які самі належним чином зроблять так, щоб ринок закрили. Як зазначив директор ринку, він сам відремонтує приміщення за власний кошт, однак не пообіцяв, що місця працівників збережуться. Навіть якщо й залишаться, то орендна плата там буде аж надто висока.
  Насправді, як повідомили підприємці, на місці ринку планується відкриття салону автозапчастин, тут же будується автомийка. Поміж працівниками побутує така думка, що керівництво прагне створити умови для вигідного перепродажу ринку. І, як стало відомо сьогодні, ринок «Новий» нещодавно все-таки було продано, однак кому - ще невідомо, оскільки нові власники на пікет не з’явились.
Андрій Садовий все-таки прибув на пікет підприємців. І вже завтра планується створення ініціативної групи з трьох підприємців ринку і чотирьох представників влади, які будуть розглядати це питання і слідкуватимуть за дотриманням всіх прав і обов’язків обох сторін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ