Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підприємцям ТзОВ «Кіносвіт» погрожують: правоохоронні органи ігнорують їхні заяви

Підприємці Олександр Смірнов та Ірина Сердюк змушені користуватися послугами охоронних фірм. Правоохоронні органи ігнорують їхні заяви про переслідування рейдерів та погрози. Про це сьогодні, 19 серпня, на прес-конференції «Чому правоохоронні органи не реагують на рейдерське захоплення і знищення майна підприємців Львівщини» повідомив Олександр Смірнов, довірена особа підприємця А.В Тиртичної, постраждалої від рейдерського захоплення.

Він розповів, що ТзОВ «Кіносвіт» та фізична особа-підприємець А.В.Тиртична стали жертвами рейдерського захоплення приватного майна та зазнають погроз і переслідувань.

Як стверджують постраждалі підприємці, рейдерську атаку на їхнє майно здійснив підприємець Віталій Бобер з допомогою підприємств ТзОВ «Шульц-Груп» та ТзОВ «Шульц-утилізатор А.Г».

Зокрема, на основі підроблених документів було незаконно захоплено майно ТзОВ «Кіносвіт» та ФОП Тиртичної А.В.– підковану колію, два крани, автомобільну вагу, нежитлову будівлю у Самборі. З допомогою цього майна рейдери проводили незаконну діяльність – операції з чорним та кольоровим металом.

Більше того, подавши підроблені документи до Львівської залізниці, рейдери змогли укласти з залізничниками договори щодо подачі вагонів для завантаження металобрухтом. Охоронна фірма, яку найняли рейдери, протягом тривалого часу не допускала власників до їхнього майна. Натомість самі рейдери неодноразово погрожували підприємцям фізичною розправою та знищенням приватного майна, розповідають підприємці.

Олександр Смірнов каже, що А.В.Тиртична – його сестра, жінку залякали, вона боїться виходити з дому через постійні погрози

Він додав, що заяви про рейдерську атаку, незаконне захоплення майна та погрози зі сторони рейдерів були подані у правоохоронні органи та безпосередньо начальнику ГУ МВС у Львівській області Б.Щуру та прокуророві Львівської області В. Ковбасюку, однак наразі відсутня реакція правоохоронних органів на заяви про злочини.

« Ми з цією фірмою, яка і захопила наше майно, конкурували. Більше того, людина, що підробляла документи, раніше працювала в мене. Це Віктор Савченко. Він раніше займався моїми справами», – зазначив Олександр Смірнов.

Чоловік розповів, що мав майно, але не дуже цікавився ним. А коли вирішив оглянути свою власність, побачив на території, що по закону йому належала, чужу охорону. «Мені сунули підроблені документи про те, що це їхнє майно», – розповів він.

Олександр Смірнов розповів, що через те, що він відмовився відступити й далі активно відстоює право власності на майно, погрожують не лише йому , а й його сім’ї. За його словами, рейдери перейшли в контрнаступ на бізнес його дружини. Було підпалено три ресторани(«Червона Рута», «Хіт-кафе», «Гопак»), власницею яких є його дружина Ірина Сердюк. Це завдало збитків у близько 250 тис. грн.

«Крім цього, було скоєно підпал машини. В цей час в ній знаходилося четверо людей. На щастя, обійшлося без жертв. Всі встигли вискочити й загасити пожежу»,– розповіла Ірина Сердюк.

Про усі вказані факти було заявлено в правохоронні органи, однак наразі від них немає жодної реакції, переслідування рейдерів не припинилися, а життя,здоров’я та майно потерпілих перебуває під загрозою. «Хотілося б, щоб правоохоронні органи розуміли свій обов’язок, адже у них на плечах погони, вони повинні дбати про безпеку та порядок громадян», – зазначила Ірина Сердюк.

«Я не зупинюсь. Мене не залякати», – наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ