Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підписання ще одного Універсалу не варто очікувати – Ярослав Кендзьор

«Особисто я не думаю, що в середині лютого буде підписано ще один Універсал національної єдності, проте буде обговорення уже прийнятого документа і причин невиконання деяких його пунктів», – повідомив «Гал-info» народний депутат України Ярослав Кендзьор.
За його словами, головною подією є бажання і Президента України, і прем’єр-міністра, і голови Верховної Ради сідати за стіл переговорів і реально оцінювати ситуацію, що склалась у державі. «Мені достеменно не відомий формат проведення зустрічі, проте вважаю, що спочатку відбудеться зустріч лише Віктора Ющенка, Віктора Януковича і Олександра Мороза, де і буде обговорено прийнятий Універсал і визначено формат подальших зустрічей для стабілізації ситуації в державі. Зокрема, буде домовлено, хто ще буде брати участь в обговоренні, – це можуть бути представники парламентської урядової коаліції, представники опозиційних сил у Верховній Раді, в тому числі і від «Нашої України. Вважаю, що в результаті проведення круглого столу 14-15 лютого може бути підписана угода про подальшу співпрацю гілок влади для фіксування домовленостей, проте це навряд чи буде ще один Універсал», – зазначив Ярослав Кендзьор.
На думку народного депутата, головним є бажання представників різних гілок влади сідати за стіл переговорів і вирішувати наболілі питання і проблеми другої половини 2006 року.
 «Потрібно частіше зустрічатись і узгоджувати безліч питань, які можуть спровокувати неспокій у владі у нашій державі. Зокрема, чи не найбільш важливим питанням є обговорення політичної реформи і знаходження конструктивної єдиної позиції з цього питання. Зокрема, уже затверджена пропозиція Віктора Ющенка про створення спільної Конституційної комісії, яка проаналізує сьогоднішню Конституцію України і Універсал і зробить свої юридичні висновки щодо узгодження проведення реформи згідно з основним законом держави», – повідомив Ярослав Кендзьор.
Після вчорашньої зустрічі з прем’єр-міністром Віктором Януковичем та головою Верховної Ради Олександром Морозом Президент Віктор Ющенко заявив, що вони домовилися провести 14-15 лютого „круглий стіл” щодо виконання пунктів Універсалу національної єдності із залученням політиків і громадськості для вироблення плану дій подальшої співпраці. Він додав, що вже створено спільну робочу для розробки проекту такого плану. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ