Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підписання угоди про асоційоване членство України в ЄС можливе вже до кінця 2009 року – посол Єврокомісії в Україні та Білорусі

30 січня голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів офіційну зустріч із послом Європейської Комісії в Україні та Білорусі Мануелем Пінту Тейшейром. Сторони обговорили питання щодо підписання угоди про асоційоване членство України в Європейському союзі, економічну інтеграцію нашої держави у країни Європи та ситуацію із підписанням торговельної угоди між Україною і ЄС. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської ОДА.
За словами посла Єврокомісії, підписання угоди про асоційоване членство України ЄС можливе вже до кінця 2009 року, однак для цього нашій державі потрібно ухвалити ще низку законодавчих актів.
Водночас Микола Кміть наголосив, що Львівщина готова доєднатися до соціальних та економічних програм ЄС, а також до проектів, що мають на меті популяризацію НАТО. Керівник області запросив європейські структури інвестувати у проекти, пов’язані із Євро-2012 (закцентувавши увагу на можливості входу на Львівщину світових готельних операторів).
Окрім цього, голова Львівської ОДА повідомив, що область має зацікавлення у проектах реконструкції історичної спадщини, зокрема давніх замків. На думку Миколи Кмітя, інвестиції, вкладені у відновлення архітектурної спадщини суттєво збільшили б потік туристів на Львівщину, а також могли б принести вигоду для самого інвестора, зважаючи на ухвалення закону про концесію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ