Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підписано Меморандум про спільний вияв намірів щодо співробітництва між Львівською облдержадміністрацією та Чеською торговою інспекцією

14 квітня керівник головного управління економіки облдержадміністрації Микола Вознюк та генеральний директор Чеської торгової інспекції Їржі Пєкни підписали Меморандум про спільний вияв намірів щодо співробітництва між Львівською облдержадміністрацією та Чеською торговою інспекцією. Про це “Гал-info” повідомила Прес-служба ЛОДА

У документі зокрема йдеться про налагодження співробітництва у сферах охорони прав споживачів, розвитку туризму та міжкультурних відносин, діяльності митних служб, діяльності Чеської торгової інспекції та українського Державного Комітету у справах стандартизації та метрології, обміну інформацією та передачі досвіду щодо стандартів, норм та вимог, які застосовуються в Україні та Чеській Республіці до товарів, що виробляються всередині країни і/або експортуються закордон. Наступним кроком обоє сторін планують підписати Протокол намірів про спільні дії, відповідні угоди про співробітництво за окремими означеними вище сферами, спільна підготовка та реалізація проектів, які стосуватимуться співробітництва у цих сферах з залученням ресурсів Європейського Союзу в загальному та країн Вишеградської групи зокрема. Конкретні заходи уточнюватимуться шляхом регулярних зустрічей і переговорів.
Як розповів організатор зустрічі голова депутатської комісії обласної ради з питань прикордонної співпраці, туризму та рекреації Петро Комар, торгова інспекція є найвищим контролюючим органом виконавчої влади Чехії, що спостерігає за дотриманням прав споживача, дбає про чесну конкуренцію та ін. Метою співпраці з ними є адаптування українського законодавства та стандартів до вимог ЄС.
На думку Їржі Пєкни, підписаний Меморандум є дуже важливим та перспективним, адже невдовзі і українські підприємства експортуватимуть у Чехію. Тісна співпраця допоможе швидше зрозуміти діловим колам України правила чеського ринку, спростить початок входу у торгівлю нової країни. Генеральний директор Чеської торгової інспекції зазначив, що в українців та чехів є багато спільного, тому логічно, що і економічна співпраця двох країн повинна постійно поглиблюватися. Цьому сприятиме і близьким кордон Львівської області з Європейським Союзом.
До підписання Меморандуму чеські гості мали зустріч та обговорили подальшу співпрацю з заступником голови облради Тарасом Федаком, головою Антимонопольного комітету у Львівській області Анатолієм Коломійцем, начальником управління у справах захисту прав споживачів Павлом Сосновським, керівником управління промислової політики ОДА Ростиславом Сорокою та ін. Окрім того, керівництво Чеської торгової інспекції відвідало Львівський ювелірний завод.
Їржі Пєкни вперше перебуває в Україні, зокрема на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ