Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Підрозділи Нацгвардії перевірили понад 37 тисяч транспортних засобів в районі ООС

Щодня підрозділи Національної Гвардії України в районі проведення ООС перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин й для виявлення осіб, які порушили закони України.

Протягом тижня особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил здійснив перевірку понад 37 тисяч транспортних засобів та близько 59 тисяч осіб, під час яких виявлено 89 адміністративних правопорушень, затримано за підозрою у скоєнні кримінальних злочинів 12 осіб.

Зокрема, гвардійці зі складу Об'єднаних сил затримали 2 особи, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та виявили незаконне перевезення 2-х тонн брухту чорних металів.

Двічі за тиждень правопорушники намагалися уникнути відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, пропонуючи хабарі від 1 до 5 тисяч гривень гвардійцям та поліцейським. 

На попередження про кримінальну відповідальність за надання хабара службовій особі зловмисники не реагували, тому їх було затримано, а злочин задокументовано. Фігурантам справи загрожує покарання за статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ