Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підручники торік друкували здебільшого російською

Держзамовлення на випуск підручників у 2010 році затвердили "заднім числом". Його націлено на задоволення потреб шкіл з російською мовою навчання.

Згідно з документом, підписаним прем'єр-міністром Миколою Азаровим за два дні до 2011 року, держава запланувала витратити в 2010 році 7 млн грн на видання підручників 10 та 2 класів, а також букварів для шкіл з російською мовою навчання.

Ще 152 млн грн розписано на видання підручників для тих же 10 і 2 класів та букварів, однак у відповідних графах існує приписка "в тому числі для шкіл з російською мовою навчання". Таким чином, скільки насправді грошей пішло на українські підручники, підрахувати поки майже неможливо.

Тим не менше, в постанові існує одна графа, яка стосується виключно україномовних шкіл. Так, 7 млн грн розподілено документом на видання підручника Історія України для учнів 5 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

Не забули в уряді і про молдовську громаду. На видання тисячі підручників для учнів 7 класу шкіл з молдовською мовою навчання має бути витрачено 176 тис. грн.

Як повідомлялося, в жовтні в Севастополі відбулася церемонія передачі викладачам шкіл міста першої партії навчального посібника для українських п'ятикласників Країнознавство. Росія.

Нагадаємо, львівські депутати виділили кошти на видання спеціального підручника з української історії для старшокласників. Утім, що саме буде в книгі, наразі невідомо.

Як відомо, 14-15 січня у Львові в Українському Католицькому університеті науковці і вчителі історії з різних регіонів вперше спільно обговорять питання створення нового підручника з історії України та укладання нової історичної політики в державі, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ