Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Чому директор Парку культури продовжує віддавати мільйони проблемному підряднику?

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/15
Об’єднання громадян "Центр комплекс", яке за понад 1,8 мільйона гривень повинне було провести капітальний ремонт вхідної арки у львівському Парку культури досі не виконало взятих зобов'язань і не понесло жодних покарань.

Нагадаємо, 15 квітня 2020 між ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького" та Підприємством об'єднання громадян "Центр комплекс" було укладено договір на капітальний ремонт центрального входу (арки, - ред.) до Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Вартість договору становила 1 860 000 грн. Також було зазначено, що роботи необхідно виконати не пізніше 31 жовтня 2020 року. Гарантійний термін на виконані роботи - 5 років. Всі недоліки та недоробки підрядник зобов’язувався усувати упродовж 5-ти робочих днів після їх виявлення і складення відповідного акту.

Натомість, в додатку до вищевказаного договору чомусь зазначена інша дата завершення робіт - 31 грудня 2020 року.

1/2

5 серпня "Суспільне Львів" з посиланням на директора Парку культури Олександра Молодого повідомило про завершення робіт з реставрації арки.

"Арка була у відносно аварійному стані. Вона ще не падала, але вже готувалася до падіння. І, відповідно, естетично вона виглядала негарно", - розповів Олександр Молодий.

Як зазначав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, зараз завершується перший етап робіт, далі триватимуть роботи із проявлення кольору. Завершити реставрацію арки планують за тиждень (початок серпня 2020 року, - ред.). Після цього там встановлять підсвітку.

27 листопада дирекція Парку звернула увагу на невідповідність термінів у підписаних раніше документах, і внесла зміни до договору вказавши кінцеву дату виконання робіт - 31 грудня 2020 року.

Натомість, 31 грудня 2020 року, було укладено нову додаткову угоду з підрядником, в якій перенесли кінцевий термін виконання робіт на 31 грудня 2021 року.

22 січня 2021 року на Facebook-сторінці Парку культури з’явилось повідомлення, що: "Внаслідок проведеного тендеру по системі Prozorro, Парку Культури, на жаль, трапився невідповідальний і халатний підрядник, який не зміг ні завершити роботи із капітального ремонту Центральної арки у вказані терміни, ані провести їх якісно і належно". 

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що за ці роботи підрядник не отримав коштів і виправить всі недоліки власним коштом.

"По санкціях Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького та Олександр Молодий готують детальний звіт", - зазначив Андрій Москаленко.

Натомість, все що зміг повідомити Олександр Молодий, це те, що роботи будуть продовжені коли дозволить погода, і арка просохне.

"Всі недоліки, які вилізли зараз, і вилізуть згодом, підрядник буде усувати за свій кошт. Договір з ними я планую розірвати після того, як вони все виправлять", - написав Олександр Молодий.

Але схоже, що в замовника попри гучні заяви немає жодних підстав для вчинення будь-яких санкцій та дій, адже відповідно до нової угоди термін виконання робіт на об'єкті за спільною згодою і підписом директора ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького" Олександра Молодого було продовжено до 31 грудня 2021 року.

Натомість звернемо увагу на підрядника цих робіт - об’єднання громадян "Центр комплекс", про яке Гал-інфо вже неодноразово писало.

Лише на замовленнях ЛКП "Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького" це підприємство отримало понад 34 мільйони гривень. Остання угода на понад 7 мільйонів була підписана в грудні 2020 року, коли вже було відомо про проблеми з виконанням договору на реконструкцію арки. Варто буде більш ретельно перевірити і роботи на інших об'єктах, які цей підрядник отримав за сприяння керівництва Парку.

Також серед ТОПових замовників в  "Центру комплекс" такі львівські підприємства, як:

  • Відділ освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
  • Львівське комунальне підприємство "Агенція ресурсів Львівської міської ради"
  • Відділ освіти Галицького та Франківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
  • Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.
  • ЛКП "Львівавтодор"
  • та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ