Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підстава затримання на Закарпатті громадянина Росії А. Чатаєва – "червона картка" Інтерполу, – Луценко

Підстава затримання на Закарпатті громадянина Росії А. Чатаєва – "червона картка" Інтерполу. Про це сьогодні повідомив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час прес-конференції у Кабінеті міністрів, – ДЗГ та МД МВС України.

 

Саме «червона картка» Інтерполу передбачає затримання особи, на яку її виставлено, в будь-якій країні світу. За словами Міністра, під час затримання у Чатаєва також було вилучено документ про статус біженця, який видала йому Республіка Австрія.

 

«Ми направили запит до Австрії для підтвердження дійсності цього документу», - зазначив Юрій Луценко.

 

Наразі рішенням місцевого суду Ахмет Чатаєв заарештований. До компетенції Генеральної Прокуратури України відноситься прийняття рішення щодо його екстрадиції чи департації.

 

Проте найбільше насторожило працівників міліції у цій історії те, що у мобільному телефоні затриманого було вилучено інструкцію з вибухової справи та фотографії загиблих людей.

 

«У зв'язку з цим ми сумніваємось у тому, що дійсно він має статус біженця, - зазначив Юрій Луценко. – А тому, звичайно, поінформували австрійську сторону про речі, які були вилучені у цього громадянина під час його затримання в Закарпатській області».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ