Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсудних по „васильківській справі” готові взяти на поруки понад 30 народних депутатів України

24 січня 2013 р. відбудеться чергове судове засідання по „васильківській справі” (справа т.зв. „васильківських „терористів”) за адресою м. Київ, вул. Мельниченка,1, Києво-Святошинський районний суд. Про це повідомили представники підсудних.

О 13.30 під стінами суду розпочнеться акція на підтримку хлопців.

На засіданні захист вкотре намагатиметься подати клопотання про зміну запобіжного заходу. На поруки підсудних братимуть народні депутати України, присутні в суді. Заяви про взяття хлопців на поруки написало вже понад 30 законодавців.

Нагадаємо, що 22 серпня у м. Василькові працівники СБ України з грубими порушеннями техніки безпеки вилучили начебто вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза та помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили в підготовці теракту, а саме підриву пам’ятника Леніну в м. Бориспіль. Сам пам’ятник на той момент вже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

Експертизи, проведені СБУ засвідчили: виявлені на „вибухівці” та інших „речових доказах” відбитки пальців та ДНК не належать жодному з підсудних.

З кінця 2011 року справа розглядається у Києво-Святошинському районному суді під головуванням Ю.С. Бурбели.

За останні 6 місяців, відбулося лише 4 судові засідання, що свідчить про затягування судом розгляду „васильківської справи”.

Наразі підсудні по справі вже майже півтора року утримуються під вартою в слідчих ізоляторах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ