Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки проекту "Мовлення громад": 32 радіостанції ретранслюють Суспільне

32 місцеві радіостанції у 41 населеному пункті, окрім власного мовлення, ретранслюють програми Суспільного мовлення. Зокрема 23 місцеві радіостанції ретранслюють програми радіо Промінь, 6 місцевих радіостанцій ретранслюють Перший канал Українського радіо і 3 – радіо Культура.

Про це йдеться у звіті з реалізації проекту "Мовлення громад" за 2015-2018 роки, який Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення презентувала 21 вересня на прес-конференції в Укрінформі. У заході взяли участь голова Національної ради Юрій Артеменко, член Нацради Сергій Костинський, член правління Суспільного Микола Чернотицький, а також представники двох місцевих радіостанцій – з Вінниці та міста Тростянець Сумської області.

За словами Юрія Артеменка, розбудова Суспільного мовлення є одним із тих проектів, якими члени Нацради пишаються.

Він розповів, що середній обсяг власного мовлення місцевих радіостанцій – 11 годин, однак є й такі, котрі виробляють лише кілька годин власного контенту. Тож за умовами конкурсу місцеві мовники, які не мають потужності забезпечити 24 години власного мовлення, використовують програми Суспільного – Першого каналу Українського радіо, радіо Промінь чи радіо Культура.

Своєю чергою, член Нацради Сергій Костинський зазначив, що ретрансляція програм Суспільного мовлення дозволяє виграти у двох напрямах – дати людям місцеві новини, дискусії, думки лідерів громадської думки і водночас залучати громадян у загальнонаціональний інформаційний дискурс. Також цей крок сприяє збільшенню покриття Суспільного мовлення та підвищенню конкурентоспроможності місцевих радіостанцій.

"На сьогодні радіо Промінь є найбільш популярним серед усіх наших мовників: 23 місцеві радіостанції у 32 населених пунктах здійснюють чи готуються здійснювати мовлення та ретрансляцію радіо Промінь. Найбільше покриття радіо Промінь зросло в Харківській області, де ретрансляція буде здійснюватися на 16 частотах", – сказав Сергій Костинський.

У відповідь член правління Суспільного Микола Чернотицький зауважив, що не здивований, що найчастіше для ретрансляції місцеві мовники обирають радіо Промінь.

"Незважаючи на той складний стан, у якому ми перебуваємо у зв’язку з недофінансуванням, все-таки вдалося реформувати Українське радіо, радіо Промінь та Культуру. Маємо дуже добру динаміку й показники охоплення аудиторії Першого каналу Українського радіо. Ми змінили контент радіо Промінь, тож я розумію, чому його найбільше беруть для ретрансляції. Зараз радіо Культура і радіо Промінь готові до більш потужного мовлення", – наголосив Микола Чернотицький.

Окрім того, член правління Суспільного висловив побажання до мовників, які ретранслюють програми каналів Українського радіо:

"Для нас як Суспільного мовника дуже важливі цінності та контент, який транслюють. Оскільки ми даємо свій контент, важливо, щоб контент, який виробляє місцева радіостанція, також відповідав журналістським стандартам", – сказав Микола Чернотицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ