Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підвищення тарифів на водопостачання – це той випадок, коли львів’яни платять за помилки влади, – Арзуманян

„Теперішнє підвищення тарифів на водопостачання – це той випадок, коли мешканці платять за помилки влади. Поки міська влада працюватиме по-старому, поки вагу боргів перед Світовим банком перекладатимуть на плечі львів’ян, тарифи будуть зростати”, – заявив у коментарі „Гал-info” депутат ЛМР Вардкес Арзуманян.
Депутат міськради зазначив, що зараз є домовленість про новий транш позики Світового банку, однак, за його словами, співпраця із Світовим банком є невигідною, оскільки його кредити проходять через корупційні схеми, і їх існування ні для кого не є секретом. Водночас Вардкес Арзуманян пропонує відмовитись від подальшої співпраці із Світовим банком та передати ЛКП „Львівводоканал” у довготривалу концесію: „Такі пропозиції є, наявний інвестор, який готовий розрахуватись із боргами міста перед Світовим банком та взяти „Водоканал” у концесію без підвищення тарифів”, – запевняє депутат ЛМР. Водночас він зазначив „Гал-info”, що не розуміє, чому міська влада від цих пропозицій відмовилась.
Нагадаємо, сьогодні директор ЛКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський заявив, що нові тарифи на водопостачання, які планує ввести „Львівводоканал” (а вони становлять 2,39 грн за 1 м куб. води), за 2-3 місяці стануть збитковими з огляду на зростання мінімальної заробітної плати, виплат в Пенсійний фонд, податкових зборів, подорожчання електроенергії та ін.
Наразі львів’яни отримують воду за тарифом 1,84 грн за м куб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ