Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підвищення ціни на вугілля потрібне, щоб підвищити заробітну плату працівникам цієї ж галузі, – Михайло Волинець

«Для того, щоб розвивати вугільну промисловість, потрібно підвищити заробітну плату працівникам. Для цього необхідно підвищити ціну на вугілля, бо це один із шляхів залучення грошей, – зазначив у коментарі «Гал-info» народний депутат Михайло Волинець. –  Для розвитку цієї галузі необхідні кошти, які ми можемо залучити з бюджету або з інвентаризації вугілля. Існує ще й третій варіант – це інвестиції, але оскільки на шахтах не проведено ефективної реструктуризації, тому інвестицій очікувати не доводиться».

«Мінімальна заробітна плата встановлена в розмірі 400 гривень, а у вугільній галузі середній рівень мінімальної зарплати розрахований із мінімального рівня 269 гривень. Тому чітко постає питання підвищення заробітної плати. Сьогодні молоді люди не йдуть працювати у вугільну галузь. У цьому році у вугільну галузь прийшли тільки 1000 випускників з технікумів і вищих навчальних закладів. Це може призвести до того, що скоро нікому буде працювати в цій сфері», – зазначає Михайло Волинець.
Нагадаємо, Міністерство вугільної промисловості України в II кварталі 2007 року планує підвищити ціну за 1 тонну вугілля на 7%. Про це сьогодні повідомив міністр вугільної промисловості України Сергій Тулуб. За його словами, ціна на вугілля протягом 2006 р. не підвищувалась, тоді як підвищувались тарифи на електроенергію. Сергій Тулуб зазначив, що у зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію вугільна промисловість щомісяця втрачає 31 млн грн. Також міністр зазначив, що наступного року заплановано підвищити зарплати працівникам галузі, яке становитиме у середньому 28%.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ