Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пєсков: Сноуден - проблема спецслужб, а не Кремля

Подальша доля Едварда Сноудена, злив злив секрети ЦРУ і АНБ США, поза кремлівським порядком денним. Прес-секретар глави Росії Дмитро Пєсков з посиланням на президента Володимира Путіна зазначив, що цим питанням мають займатися компетентні органи, а саме - спецслужби. Раніше російський лідер особливо підкреслив, що раз утікач не виходив з транзитної зони Шереметьєва, виходить, що на територію РФ він не в'їжджав.

Глава еквадорської адміністрації Рафаель Корреа, у свою чергу, висловив думку, що Москва сама має вирішити, що робити з програмістом, пролити світло на прослушку пересічних громадян, дипломатів і політиків з боку американських силовиків та інтернет-стеження за ними. Влада Еквадору вирішили анулювати охоронну грамоту Едварда Сноудена після контактів зі своїми колегами з США. Американського паспорта у нього теж немає.

Сам колишній співробітник ЦРУ і АНБ продовжує залишатися в московській повітряній гавані, не звертаючи уваги на те, що рейси до Гавани, куди, як очікувалося, він полетить з російської столиці, відбувають без нього. У неділю, 30 червня, він знову не вилетів на Острів свободи.

Тим часом The Sunday Times стало відомо, що Едвард Сноуден підстрахувався, залишивши в Гонконзі копію вкрадених їм розвідданих. Де тайник, невідомо, можливо, в сейфі або якому-небудь банку. Тим часом викриття не припиняються, The Washington Post оприлюднила порцію слайдів за програмою PRISM, в межах якої американці стежать за користувачами інтернет-сервісів з усього світу.

Вести

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ