Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пікетів на українсько-польському кордоні до початку лютого не буде

Пікетів у пунктах перетину українсько-польського кордону немає і не буде до 1 лютого. Про це у коментарі «Гал-info» повідомила працівник прес-служби Західного регіонального управління ДПСУ Тетяна Герасимчук.
Вона зазначила, що пікет вчора було припинено приблизно о 21 годині. «Пікетувальники зняли блокування пункту перетину кордону. Зараз пункт перетину кордону „Краковець” працює у нормальному режимі. Пікетів немає і на інших пунктах перетину кордону», — зазначила Тетяна Герасимчук.
Вона зазначила, що пікетувальники готові повернутися до пікетів у лютому, якщо не буде підписана угода про малий прикордонний рух.
Нагадаємо, з 11 січня на пунктах перетину кордону з Польщею у Львівській області почалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців „Пори”, котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону та видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року. 15 січня, мешканці прикордонної зони та пористи влаштували масовий пікет під Генконсульством РП у Львові, а вчора, 16 січня, організували велику акцію протесту у Краківці. З пікетувальниками спілкувалися представники Секретаріату Президента та керівництво Держприкордонслужби. Результатом переговорів стало відтермінування акцій протесту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ