Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пікетувальникам митного переходу „Краковець” на Львівщині водії фур пропонують 500 доларів за пропуск

Близько 500 мешканців прикордонної зони вже третій день продовжують перекриття українсько-польського кордону на переході „Краковець”. Дорога міжнародного значення перекрита бетонними блоками і дерев’яними колодами і залізною перешкодою висотою 1,5 метра та шириною 5 метрів. Проїзд неможливий в обидва боки: з території України і з території Польщі.
„Тут є жива черга. Перед кордоном – за кілометр від переходу „Краковець” – стоїть 40 фур. Люди також не пускають з Польщі фури. Як розповідають пікетувальники, водії фур пропонували їм до 500 доларів, щоб їх пропустили, але жодна машини не перетнула кордон”, – повідомляє з місця події кореспондент „Гал-info”.
Пікет митного переходу „Краковець” триває вночі і вдень, люди вимагають спрощення візової процедури, а також мешканцям прикордонної зони – до 50 кілометрів – можливість безвізового перетину кордону. Пікетувальники також ставлять вимогу запровадити для поляків візовий режим, щоб не було дискримінації. Якщо не буде відповіді на вимоги пікетувальників, вони погрожують заблокувати митні переходи „Рава-Руська” та „Смільниця”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ