Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пікети на кордоні змусили обидві держави думати про інтереси свого народу – Мирослав Маринович

«Я думаю, що пікети на українсько-польському кордоні були важливими, тому що вони змусили обидві держави думати про інтереси свого власного народу», — прокоментував для «Гал-info» проведення акцій протесту на кордоні віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.
«Громадяни обох держав тією чи іншою мірою страждали від зміни статусу кордону і внаслідок пікетів керівництво держав почало думати про інтереси свого народу. І це, безперечно, найбільший позитив від проведення акцій. Звичайно, що до якоїсь міри стосунки між чиновниками обох країн через акції протесту погіршилися, однак я особисто не зважав би на це. Основне, що акції протесту були достатньо контрольованими і не вилилися у насильство. Це протест, проте мирний і без переходу у так звані французької бої із спаленням автомобілів і таке інше», — зазначив Маринович.
«Фактично, зараз ситуація вичерпалася, однак тільки до 1 лютого, проте небезпека у тому, що до першого лютого проблема із перетином кордону не буде вирішеною. Я переконаний у тому, що тільки в лютому візьмуться за вирішення цієї проблеми, а тому, думаю, що блокування кордону може відновитися. Проте вигукнути так голосно, на рівень двох держав, про свої проблеми потрібно було – і це позитив», — додав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ