Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Піку безробіття на Львівщині слід чекати наступного року – Михайло Хміль

15-тий ярмарок кар’єри для молоді розпочав сьогодні свою роботу. Підприємства та організації пропонують молодим фахівцям роботу за більше, ніж 1000 спеціальностей. Здебільшого це робітничі професії, проте є попит і на випускників вищих навчальних закладів.

Під час круглого столу представники влади та роботодавці обговорили працевлаштування молоді на сучасному етапі, зокрема в умовах економічної кризи. На думку заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ярослава Кашуби, рівень безробіття ще до кінця року може збільшитися ще на 2-3 %.

«Міністерство праці та соціальної політики збільшує відсоток коштів на соціальне страхування для виплат безробітним. Отже держава чекає можливої кризи у сфері зайнятості», -- говорить він.

За даними обласного центру зайнятості, за жовтень кількість безробітних у Львові зросла на 600 осіб, а загалом у центр зайнятості звернулося близько півтори тисячі осіб. Як прокоментував директор обласного центру зайнятості Михайло Хміль, ринок зайнятості реагує на фінансову кризу дещо з запізненням, можливо, на 1-2 місяці. На думку фахівців, масового звільнення працівників не буде, оскільки на Львівщині немає великих комбінатів. Пік зростання безробіття почнеться наступного року, коли почнуться реорганізації підприємств. Найгостріше криза торкнеться підприємств, які пов’язані з металургією, а також планується скорочення працівників на Львівському автобусному заводі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ